SÅHÄR BÖRJADE DET:

Idéen med Stockholm Blues föddes under en prova-på-klass i Herräng 2009. Adam blev så inspirerad av denna "nya" dans att han bestämde sig för att ta med den hem. Tio månader senare anordnade han en helgworkshop i Stockholm med Dave och Ursi, det lärarpar som hade väckt hans intresse. Workshopen blev en succé och strax därpå slöt tre till entusiaster upp, Linnéa, Linus och Elin, för att hjälpa till att sprida bluesdansen.
Till en början träffades gruppen för att dansa hemma hos Adam, men efter gemensamma resor med workshops i London och Heidelberg togs beslutet att flytta ut de ca tio trogna vardagsrumsdansarna som hade samlats och starta en officiell hemvist för bluesdansen. Vi ville träffa fler personer att dansa med!
Ett och ett halvt år senare har vi så flyttat in i Swedish Swing Society's lokaler och har påbörjat arbetet med att sprida bluesdansen på riktigt.
För tillfället hålls bluesens fackla högt av Agnes och Adam.

Det rör sig även på fler håll. I Uppsala och Berlin jobbas det för fullt på att etablera bluesdansen och i Heidelberg och London ökar intresset stadigt för de scener som redan finns.

Vill du veta mer om bluesdans utanför Stockholm? Kolla in våra länkar på blues-sidan.




Kontakt

Arrangörer:
Adam:
Brinner för blues (och Lindy-hop!). Startade Stockholm Blues för att få lära sig blues själv, och få folk att dansa med.
Instruerar på prova-på-kurser och förser Stockholm Blues med internationella gästlärare.

Agnes:
Har dansen i blodet! DJar, lär ut och åker på så många blues-workshops hon hinner.

Adam & Agnes lär ut blues på Studiefrämjandet.

Om du har några frågor, idéer, kommentarer, annat, kontakta oss!

facebook.

info@stockholmblues.com






Contact

Coordinators:
Adam:
Has a burning passion for blues (and Lindy hop). He started Stockholm Blues so that he himself could learn how to dance blues and have people to dance it with. He now teaches in Stockholm and brings in international teachers to keep the scene evolving.

Agnes:
Dance is in her blood! This multitalented lady teaches, DJs and frequents as many blues workshops as possible, each time bringing back more inspiration to the growing Stockholm scene.

Adam & Agnes teaches blues dancing at Studiefrämjandet.

Please contact us with your questions, comments and ideas!

facebook.

info@stockholmblues.com



© Copyright Adam Skoglund | design&graphics by Adam Skoglund & Agnes Gorczyca | Pictures by Joel Höglund